Gebruik je vaker drugs dan je eigenlijk van plan was?

Heb je weleens geprobeerd te stoppen of te minderen, zonder resultaat?

Gebruik je wel eens meer soorten drugs bij dezelfde gelegenheid?

Ben je vaak zwaar onder invloed van drugs?

Verlang je soms heel sterk naar drugs?

Heeft het drugsgebruik een negatieve invloed op je werk, school of thuissituatie? (bijvoorbeeld: je concentratie is minder, je schoolprestaties gaan achteruit, ruzies thuis)

Heeft iemand wel eens gezegd dat hij of zij zich zorgen maakt om je drugsgebruik?

Zeg je hobby’s, sociale activiteiten of werk wel eens af om drugs te kunnen gebruiken?

Heb je weleens gejokt over de hoeveelheid tijd en geld die je aan drugs besteedt? Of over de tijdstippen (’s nachts) waarop je drugs gebruikt?

Vind je het moeilijk om goed voor jezelf te zorgen? (bijvoorbeeld: gezond eten, voldoende bewegen, goed slapen)

Ga je door met drugs, ook als je weet dat het problemen geeft met je financiën, je werk of wonen?

Heb je last van onthoudingsverschijnselen die afnemen als je minder drugs gebruikt? (bijvoorbeeld: moeilijk slapen, onrustig zijn, hoofdpijn)

Om een goede indicatie te krijgen van de ernst van je problemen willen we graag nog het volgende weten: ben je verslaafd aan drank of heb je wel eens suïcidale gedachten?

Niets aan de hand!

Je hebt je drugsgebruik goed onder controle. Je neemt af en toe wat, maar weet ook dat er andere leuke en belangrijke dingen te doen zijn. Zoals je werk of je studie. Je kunt stoppen wanneer jíj dat wilt. Heel goed! Blijf je er evenwel van bewust dat drugsgebruik risico’s met zich kan brengen.

Uitslagen

Geen reden tot zorgen, tenzij…!

Je gebruikt wel eens drugs, maar je weet ook wanneer je moet stoppen. Desondanks wordt de kans op een drugsprobleem groter als je niets verandert aan het gebruik. Heb je het idee dat drugs een te grote invloed krijgen op je leven, maak dan een afspraak met je huisarts. Hij/zij kan je doorverwijzen naar deskundige hulp.

Uitslagen

Je zit in de gevarenzone!

Je hebt 4 of meer vragen met ‘ja’ beantwoord. Dat lijkt erop dat je drugsgebruik problemen geeft. Het voelt misschien alsof de drugs de baas zijn over jou. Dat is een kenmerk van een verslaving. Met hulp van deskundigen kun je leren van je verslaving af te komen. Zodat ook je relaties, studie of werk weer een onderdeel worden van je leven.

Ons advies aan jou
Vul je gegevens in als je wilt dat een van onze behandelaren de ingevulde vragenlijst bekijkt. We nemen dan contact met je op voor verder advies.

Uitslagen

De voordelen van onze behandeling
Vele duizenden mensen hadden al baat bij hun behandeling bij GZ.Plein. Ben jij de volgende? Elke persoon en elke verslaving is anders; daarom stemmen we de behandeling precies op jouw situatie af. Altijd met als doel: de verslaving stoppen én weer grip op je leven krijgen. Past online verslavingszorg bij jou, dan volg je je behandeling online. Waar en wanneer, dat bepaal je zelf. Er zijn geen wachttijden en de behandeling is net zo effectief als een face to face behandeling.

uitkomst berekenen