Als je verloren hebt met gokken, komt het dan voor dat je het dan de volgende dag opnieuw doet om je geld terug te verdienen?

Heb je weleens geprobeerd te stoppen of te minderen, zonder resultaat?

Kost het gokken veel tijd?

Denk je na het gokken veel na (piekeren) over hoe het spel verliep?

Heb je een sterk verlangen om te gokken?

Heeft het gokken een negatieve invloed op je werk, school of thuissituatie? (bijvoorbeeld: je concentratie is minder, je schoolprestaties gaan achteruit, ruzies thuis)

Ga je door met gokken, ook als je weet dat het problemen geeft in je relaties? (bijvoorbeeld: je krijgt steeds te horen dat je gokverslaafd bent)

Heb je hobby’s, sociale activiteiten of werk opgegeven voor het gokken?

Heb je weleens gejokt over de hoeveelheid tijd die je aan gokken hebt besteed en/of hoeveel geld je met gokken hebt verloren?

Vind je het moeilijk om goed voor jezelf te zorgen? (bijvoorbeeld: gezond eten, voldoende bewegen, goed slapen)

Ga je door met gokken, ook als je weet dat het problemen geeft met je financiën, je werk of wonen?

Heb je last van onthoudingsverschijnselen die afnemen als je minder of niet meer gokt? (bijvoorbeeld: moeilijk slapen, onrustig zijn, hoofdpijn)

Om een goede indicatie te krijgen van de ernst van je problemen willen we graag nog het volgende weten: ben je verslaafd aan drank of drugs of heb je mogelijk suïcidale gedachten?

Niets aan de hand!

Je waagt af en toe een gokje en vindt dat leuk. Maar je weet ook dat er andere leuke en belangrijke dingen te doen zijn. Zoals je werk of je studie. Je kunt stoppen wanneer jíj dat wilt. Heel goed!

Uitslagen

Geen reden tot zorgen, tenzij…!

Je bent regelmatig aan het gokken, maar je weet ook wanneer je moet stoppen. Heb je zelf toch het idee dat het een te grote invloed heeft op je leven, maak dan een afspraak met je huisarts. Hij/zij kan je doorverwijzen naar deskundige hulp.

Uitslagen

Je zit in de gevarenzone!

Je hebt 4 of meer vragen met ‘ja’ beantwoord. Dat lijkt erop dat je het gokken niet meer onder controle hebt. Het voelt misschien alsof het gokken de baas is over jou. Dat is een kenmerk van een verslaving. Met hulp van deskundigen kun je leren waarom je die drang hebt en hoe je de drang kunt weerstaan. Zodat ook je relaties, studie of werk weer een groter onderdeel worden van je leven.

Ons advies aan jou
Vul je gegevens in als je wilt dat een van onze behandelaren de ingevulde vragenlijst bekijkt. We nemen dan contact met je op voor verder advies.

Uitslagen

De voordelen van onze behandeling
Onze behandelaren hebben veel ervaring met verslavingen en hebben al veel mensen geholpen. Elke persoon en elke verslaving is anders; daarom stemmen we de behandeling precies op jouw situatie af. Altijd met als doel: de verslaving stoppen én weer grip op je leven krijgen. Past online verslavingszorg bij jou, dan volg je je behandeling online. Waar en wanneer, dat bepaal je zelf. Er zijn geen wachttijden en de behandeling is net zo effectief als een face to face behandeling.

uitkomst berekenen