Breng je veel tijd door met het kopen van (allerlei) spullen?

Heb je weleens geprobeerd te minderen, zonder resultaat?

Voel je je weleens leeg als je met je net gekochte spullen thuiskomt?

Heb je een sterk verlangen om steeds weer iets te kopen?

Heeft je koopgedrag een negatieve invloed op je werk, school of thuissituatie? (bijvoorbeeld: je concentratie is minder, je schoolprestaties gaan achteruit, je kunt alleen maar aan shoppen denken)

Ga je door met spullen kopen, ook als je weet dat het problemen geeft in je relatie(s)?

Heb je hobby’s, sociale activiteiten of werk opgegeven omdat je vooral bezig bent met het kopen van allerlei spullen?

Heb je weleens gejokt over de hoeveelheid tijd en/of geld die je aan je koopgedrag hebt besteed?

Vind je het moeilijk om goed voor jezelf te zorgen? (bijvoorbeeld: gezond eten, voldoende bewegen, goed slapen)

Ga je door met je koopgedrag, ook als je weet dat het problemen geeft met je financiën of je werk?

Heb je last van onthoudingsverschijnselen die afnemen als je minder bezig bent met kopen? (bijvoorbeeld: moeilijk slapen, onrustig zijn)

Om een goede indicatie te krijgen van de ernst van je problemen willen we graag nog het volgende weten: ben je verslaafd aan drank of drugs of heb je mogelijk suïcidale gedachten?

Niets aan de hand!

Je vindt het leuk om te winkelen en leuke spullen of kleding te kopen. Maar je weet ook wanneer het genoeg is. Bijvoorbeeld als je kledingkast al vol hangt of wanneer het banksaldo keldert.

Uitslagen

Geen reden tot zorgen, tenzij…!

Je koopt regelmatig spullen, maar het beheerst niet je leven. Soms koop je iets duurs, maar dat laat je bankrekening dan ook toe. Heb je zelf toch het idee dat je er te veel mee bezig bent, maak dan een afspraak met je huisarts. Hij/zij kan je doorverwijzen naar deskundige hulp.

Uitslagen

Je zit in de gevarenzone!

Je hebt 4 of meer vragen met ‘ja’ beantwoord. Dat lijkt erop dat je een ontembare drang hebt om steeds maar weer iets te kopen. Niet omdat je dat nodig hebt, maar waarom wel? Dat weet je eigenlijk niet. Het lijkt op een verslaving. Met hulp van deskundigen kun je leren waarom je die drang hebt, en hoe je hier beter mee kunt omgaan. Zodat ook je relaties, studie of werk weer een groter onderdeel worden van je leven.

Ons advies aan jou
Vul je gegevens in als je wilt dat een van onze behandelaren de ingevulde vragenlijst bekijkt. We nemen dan contact met je op voor verder advies.

Uitslagen

De voordelen van onze behandeling
Onze behandelaren hebben veel ervaring met verslavingen en hebben al veel mensen geholpen. Elke persoon en elke verslaving is anders; daarom stemmen we de behandeling precies op jouw situatie af. Altijd met als doel: de verslaving stoppen én weer grip op je leven krijgen. Past online verslavingszorg bij jou, dan volg je je behandeling online. Waar en wanneer, dat bepaal je zelf. Er zijn geen wachttijden en de behandeling is net zo effectief als een face to face behandeling.

uitkomst berekenen